Bitcoin is voor een nichepubliek! Hier is voor wie het is

De recente Bitcoin Investor-studie van Grayscale heeft een goed beeld geschetst voor Bitcoin wat betreft acceptatie. Meer dan de helft [55%] van de investeerders in de Verenigde Staten was geïnteresseerd in Bitcoin-investeringsproducten in 2020, vergeleken met 36% die werd waargenomen in 2019. De belangrijkste redenen voor deze boost zijn de pandemie die mensen ertoe aanzet om op zoek te gaan naar nieuwe investeringsmethoden en Bitcoin heeft bewezen betere winsten op te leveren in de nasleep van de COVID-19-crash.

Ondanks de toename van de acceptatie van Bitcoin , hebben bepaalde demografische gegevens een gebrek aan interesse in Bitcoin-investeringsproducten uitgedrukt. Volgens het onderzoek van Grayscale toonde slechts 40% van de investeerders in de leeftijdsgroep 55-64 jaar, de oudste van de onderzochte sectie, bekendheid met Bitcoin. Deze waarde was de laagste binnen elke leeftijdsgroep. Bovendien merkte slechts 30% van de 55-64-jarigen een neiging op om Bitcoin-beleggingsproducten te overwegen.

De bovenstaande grafiek gaf een beter beeld van de interesse die Bitcoin onder de massa heeft gewekt. Hier kunnen we opmerken dat de volgers van Bitcoin voornamelijk afkomstig waren van de jongere generaties, variërend van Millenials tot GenX.

Bitcoin betreft Boomers

We wisten dat de acceptatie van technologie moeilijk is naarmate we hoger op de leeftijdsschaal gaan, maar dat leek geen grote zorg voor crypto. De zorgen weerspiegelden echter de omstandigheden van oudere beleggers met betrekking tot toegang tot beleggingsinkomsten voor het naderen van hun pensioen.

Terwijl andere zorgen over de vluchtigheid van Bitcoin bijna 81% van de ongeïnteresseerden kwelden. Als we echter kijken naar de marktprestaties van Bitcoin in 2020, heeft het actief een grote volwassenheid weerspiegeld, aangezien de grote positieve of negatieve aankondigingen zijn geabsorbeerd door de Bitcoin-markt. Het nieuws over de investeringen van Square in Bitcoin of het onderzoek van OKEx had geen grote invloed op de BTC-waarde. Vanwege deze zorgen als investeringsactiva zei 84% dat BTC „te riskant was voor hun investeringsprofiel“.

Mannelijke investeerders die in een landelijk gebied wonen, 51 jaar oud en met beleggingen tussen $ 100K en $ 250K, verklaarden de reden om Bitcoin op afstand te houden als:

„Het is niet tastbaar, te veel variabelen met hun waarde.“

Terwijl vrouwelijke investeerders die op het platteland woonden, 37 jaar oud met een belegbaar vermogen van $ 25.000 en $ 50.000, waren op hun hoede voor de cyberaanvallen.

“Het computersysteem van ons bedrijf is gehackt door iemand die losgeld in Bitcoin wilde. Ik vertrouw het niet. “

Zelfs nu het onderzoek de Millenials dicteert om in de komende decennia bijna $ 68 biljoen van babyboomers te erven, wordt de huidige adoptie stopgezet. Hoewel de veiligheid van het activum een van de grootste zorgen was, niet alleen voor boomers, maar ook voor de millenials, werden de zorgen over regelgeving en geen overheidstoezicht op Bitcoin aan deze lijst toegevoegd.