China Construction Bank premierar oväntat Bitcoin för $ 3 miljarder obligationer

China Construction Bank , världens näst största bank efter tillgångar, har meddelat en flerfasplan för att samla in 3 miljarder dollar från försäljningen av obligationer som kan köpas med Bitcoin System och US-dollar. Råvaran (virtuella valutor, som Bitcoin, bestäms som råvaror enligt Commodity Exchange Act eller CEA), har nyligen ökat till över $ 16 000 per Bitcoin – en topp som den ökande efterfrågan från Kina hjälpte den att uppnå.

Förra veckan meddelade China Construction Bank att digitala certifikat till ett värde av 58 miljoner dollar kommer att finnas tillgängliga för allmän prenumeration på Fusang Exchange, en bas i Malaysia som underlättar handel med kryptovalutor. Fusang har försenat noteringen tills vidare, enligt begäran från emittenten Longbond Ltd. China Construction Banks kontor i Labuan kunde inte nås för kommentar.

Rulla ut den digitala yuanen

Kina fortsätter att tätt reglera Bitcoin och andra kryptovalutor, även när det börjar lanseringen av sin efterlängtade digitala yuan. Andra länder överväger också möjligheten att lansera sin egen digitalbankvaluta. Listan över regeringar som har meddelat sina planer är Storbritannien, Schweiz, Norge, Sverige, Danmark, Spanien, Nederländerna, Litauen, Tyskland, Israel, Iran, Japan, Sydkorea, Thailand, Singapore, Indien, Kanada, Sydafrika , Australien, Nya Zeeland, Uruguay, Marshallöarna och Bahamas.

Den digitala yuanen stöds av centralbanken, och analytiker säger att pilotprojektet har utökat Kinas ledning i loppet om att utveckla en centralbanks digital valuta. Den har utformats för att ersätta sedlar och mynt i omlopp, inte långfristiga insättningar på bankkonton.

Till skillnad från kryptovalutor kommer yuanen inte att använda blockchain, distribuerad ledgerteknologi som gör det möjligt att validera transaktioner utan att det behövs banker.

Både kommersiella bankdistributörer och centralbanken kommer att hålla databaser som spårar flödet av digital yuan från en användare till nästa

Ur ett användarperspektiv laddar användarna ner en digital plånbok där deras medel lagras, som genererar en QR-kod som kan skannas på betalterminaler. Kommersiella banker kommer att spela en roll i distributionen av den digitala valutan till användarna. För att göra det måste de sätta in samma belopp av sina reserver till Folkets Bank of China som den digitala yuanen de distribuerar.

Utbredd användning av den digitala valutan kommer att ge beslutsfattare i Kina större syn på hur pengar flyter runt Kinas ekonomi. Deras synlighet kommer att förbättras för att spåra olagligt flöde av medel och experiment genom att rikta penningpolitiska interventioner mot specifika ekonomiska klasser, regioner eller grupper.

Under extrema ekonomiska omständigheter skulle det också göra det möjligt för dem att ha negativa räntor för kontanter.