Grijsschaal ingesteld om Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) openbaar te verhandelen

Institutionele investering cryptocurrency bedrijf, Grayscale, is in de voorhoede van het verstrekken van alternatieven voor het direct kopen in de crypto ruimte. Dit heeft veel aan populariteit gewonnen bij traditionele investeerders die de volatiliteit van deze ruimte willen omzeilen.

Het bedrijf heeft verschillende crypto-producten aangeboden voor OTC-handel, waarvan de nieuwste aandelen van de Bitcoin Cash en Litecoin trusts van Grayscale Investments zijn voor de handel op OTC-markten.

Het bedrijf heeft eerder aandelen aangeboden voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC). Bitcoin Cash en Litecoin zijn de vijfde en zesde beursgenoteerde cryptocurrency producten van het bedrijf.

Horizen (ZEN), Stellar Lumens (XLM), XRP en Zcash (ZEC) worden ook aangeboden voor handel via een trust bij het bedrijf.

Per een aankondiging van 20 juli heeft de Financial Industry Regulatory Authority (FNRA) nu de aandelen van het Bitcoin Cash Trust en Litecoin Trust van het bedrijf goedgekeurd voor de openbare handel. Dit markeert ook de eerste beursgenoteerde effecten in de VS die waarde ontlenen aan Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

Beide aandelen zullen beschikbaar zijn op de OTC-markten met de symbolen BCHG en LTCN.

Terwijl de openbare handel in beide digitale activa onderworpen is aan volledige compatibiliteit met de Depository Trust Company (DTC), ’s werelds grootste effectenbewaarinstelling, verklaarde het bedrijf:

„Er zal geen handelsvolume zijn in de openbare noteringen van de aandelen totdat de respectieve aandelen in aanmerking komen voor DTC, die BCHG en LTCN naar verwachting binnenkort zullen ontvangen“.

Per 30 juni heeft het bedrijf 2.725.300 uitstaande aandelen van Grayscale Bitcoin Cash Trust gemeld, met elk aandeel ter waarde van 0,00943312 ($2,16) Bitcoin Code. Er stonden 509.400 aandelen uit voor de Litecoin Trust, elk met een waarde van 0,09433120 ($4,11) Litecoin.

Vanaf nu handelen BCH en LTC tegen $228,86 en $43,42, met een stijging van respectievelijk 1,2% en 2% op de dag. Het is nog te zien of het nieuws in de markt verzilverd wordt.

Een recordbrekende 2020

Grayscale heeft een massale belangstelling voor de handel in crypto-producten bij de instellingen gezien. Het bedrijf heeft twee opeenvolgende recordbrekende kwartalen gehad in 2020.

De investeringsfirma heeft in het eerste kwartaal van 2020 maar liefst $503,7 miljoen opgehaald, gevolgd door een recordbrekende $906 miljoen die met zijn cryptokredietproducten in Q2 werd opgehaald. In totaal heeft de firma meer dan $1,4 miljard opgehaald in de eerste helft van 2020.

Het totale vermogen onder beheer van Grayscale is dit jaar meer dan verdubbeld en bedraagt meer dan 4 miljard dollar.