Politie arresteert een andere verdachte

Politie arresteert een andere verdachte op de 100 BTC Ransom Kidnapping in India

De Indiase autoriteiten hebben een andere verdachte gearresteerd in verband met de recente ontvoering van een achtjarige zoon van een lokale crypto-investeerder.

De 100 BTC ontvoeringszaak in de Indiase deelstaat Karnataka blijft zich ontwikkelen nu de lokale politie een andere verdachte in de zaak heeft gearresteerd. Naar verluidt was hij degene die het kind voor zijn Bitcoin Rush huis ontvoerde nadat hij door het meesterbrein van de hele operatie was gerekruteerd.

Vooruitgang in een losgeldzaak van 100 BTC…

Een paar weken geleden nog eisten de daders een losgeld van 100 BTC voor de zoon van een lokale zakenman en crypto-investeerder nadat hij de achtjarige jongen voor zijn huis in Karnataka had ontvoerd. Kort daarna slaagde de politie erin om zes verdachten in de zaak vast te leggen, die allemaal verband hielden met de familie van het slachtoffer.

De politie in India heeft echter een andere verdachte gevangen genomen, die naar verluidt verband hield met de zaak. Volgens een lokaal nieuwsbericht hebben de autoriteiten een hotelreceptionist gearresteerd, die vermoedt dat hij aan de ontvoering heeft deelgenomen.

De zevende vermeende medeplichtige in de ontvoering is naar verluidt een inwoner van Bengaluru die Naveen heet. De politie zei dat het belangrijkste brein van de misdadige verrichting hem vóór de ontvoering contacteerde en een beloning van Rs 30 lakh (meer dan $40.000) voor zijn hulp beloofde. Daarna, overtuigde Naveen een cabinebestuurder om in het ontvoeren van het jong geitje bij te wonen terwijl de minderjarige dichtbij zijn huis speelde.

In een ander geval van cryptocurrencies die betrokken zijn bij illegale activiteiten, heeft de politie van Nottingham 78.000 pond (of 100.000 dollar) in virtuele valuta in beslag genomen tijdens de uitvoering van een bevelschrift op 7 december.

Later hebben de autoriteiten een Restraint Order in Nottingham Crown Court verkregen om nog eens £500,000 aan activa te bevriezen, inclusief eigendommen en voertuigen. Tijdens het onderzoek arresteerden de agenten een 49-jarige man. Hij wordt verdacht van fraude en het witwassen van geld, maar werd gered terwijl de politie verder onderzoek doet.

In samenwerking met het Fraude Team heeft de Financial Investigation Unit van de Nottinghamshire Police het onderzoek geleid, ondersteund door het National Crime Agency.

Dit is naar verluidt het eerste geval van inbeslagname van cryptocriminaliteit voor de lokale politie.

„Dit onderzoek is voor ons baanbrekend geweest met betrekking tot de inbeslagname van en het onderzoek naar deze cryptocurrency, en al het personeel dat betrokken is bij deze operatie heeft onvermoeibaar gewerkt om ervoor te zorgen dat we alle beschikbare bewijzen en activa veiligstellen,“ zei Detective Inspector Nikki Smith, hoofd Financieel Onderzoek en leider voor cryptocurrency.

Crypto Popularity in Criminal World On the Rise?

Onlangs verschenen Bitcoin en andere grote cryptocurrency’s in verschillende strafzaken, waaronder ontvoeringen en ransomware-aanvallen.

Onlangs kreeg een van ’s werelds grootste elektronicafabrikanten, Foxconn, te maken met een DopplePaymer ransomware-aanval. Een hackersgroep infiltreerde en compromitteerde gegevens uit de Noord-Amerikaanse vestiging van het bedrijf, waarna ze de gestolen informatie op een website over datalekken publiceerden. Tijdens de aanval eisten de hackers 1.800 bitcoins, oftewel ongeveer 34 miljoen dollar.

In hun recente onderzoek deelden de multinationale cybersecurity en anti-virusleverancier Kaspersky hun visie op de toekomstige crypto-gerelateerde misdaden. Volgens hen is er een grote kans dat de stijgende waarde van BTC het crypto-activum in een belangrijk doelwit voor slechte actoren verandert. Daarom adviseren ze bedrijven om advies en middelen te zoeken om zich voor te bereiden op deze nieuwe bedreigingen.