Spanish Banking Giant forberedt på Bitcoin, PayPal’s BTC-spill + flere nyheter

Få din daglige fordypning av kryptoasset og blockchain-relaterte nyheter – undersøk historiene som flyr under radaren til dagens kryptonyheter.
Banknyheter

Den spanske bankkjempen BBVA sa at fra januar 2021 vil enheten i Sveits gradvis lansere en ny tjeneste for handel og forvaring av digitale eiendeler. BBVA vil i utgangspunktet bare administrere bitcoin (BTC) transaksjoner og kontoer, men planlegger å utvide tilbudet til å omfatte andre digitale eiendeler. Per september 2020 hadde banken 727 milliarder euro i eiendeler.

Crypto adopsjon nyheter

Bitcoin kan gjøre online betalingsgiganten Paypal til sentrum for kundenes økonomiske liv fordi BTC vil bidra til å øke engasjementet på denne plattformen og øke inntektene til PayPal, sa Dan Dolev, Mizuho Securities, til CNBC.

NFTs nyheter

Barcelona FC-kaptein Gerard Piqué investerer angivelig USD 4,3 millioner i det ikke-fungible token (NFT) nettstedet Sorare, rapporterte sifted.eu. Investering fra Barcelona-spilleren, i tillegg til det amerikanske baserte fondet Cassius Family, bringer selskapets totale seed-runde til EUR 7 millioner (USD 8,6 millioner), uttalte et annet utsalgssted. Piqué vil også bli med på laget som strategisk rådgiver, heter det i en Sorare-kunngjøring.

STOs nyheter

Den japanske verdipapirgiganten SBI har inngått et verdipapirer-tilbud (STO) -relatert partnerskap med Securitize Japan, rapporterte Coin Post. Avtalen involverer SBIs SBI Digital Asset Holdings (SBI DAH), et datterselskap som administrerer krypto- og digitaliserte verdipapirrelaterte virksomheter. Avtalen, sa selskapene, vil se Securitize “integreres” med SBI DAHs lommebokbaserte depotløsning SBI Wallet for å gi kundene det de kalte ”en one-stop digital securities management-løsning med verdensklasse bekvemmelighet og sikkerhet. Flyttet kommer dager etter at SBI kunngjorde kjøpet av den britiske kryptolikviditetsleverandøren B2C2.

Spillnyheter

Sør-koreanske chat-app-operatør Kakaos datterselskap Kakao Games har kjøpt en kontrollerende eierandel i blockchain-spillplattformutvikleren, Way2Bit, per Maeil Kyungjae. Medieuttaket rapporterte at Kakao har snappet opp en eierandel på 46% i Way2Bit, som har registrert ca 9,1 millioner dollar i salg i år ved å tilby spillrelaterte tjenester og blockchain-teknologi, noe som markerer en økning på 400% på salgstallene for 2019. Bedriftene bekreftet at Way2Bit ville bli et „tilknyttet selskap“ til Kakao Games etter avtalen.

DeFi-nyheter

Desentralisert økonomi (DeFi) -plattformen Warp Finance ble utnyttet for 7,7 millioner dollar stallmynt torsdag kveld. I henhold til plattformens tweet var det „et komplekst flash-låneangrep som tillot brukeren å låne mer enn sikkerhetsverdien, noe som resulterte i tap av lån fra stabile penger.“ Teamet har en plan om å gjenopprette cirka 5,5 millioner dollar som er sikret i sikkerhetshvelvet, sa de og la til at en mer detaljert analyse vil bli publisert „i løpet av de neste dagene.“

StableTech, en Tezos (XTZ) utviklingsgruppe, lanserte innpakket Ethereum (ETH) tokens denne uken, slik at verdien av ETH kan overføres til Tezos blockchain, rettet mot DeFi-brukere. Ethertez (ETHtz) tokens ble live på Tezos-nettet 12. desember, slik at Tezos-brukere kunne handle med innfødte tokens knyttet til prisen på ETH.

Stablecoins nyheter

Markedsverdi av den mest populære stablecoin, tether (USDT), overgikk USD 20 mrd, sammenlignet med USD 2 mrd i februar 2019. „Folk stoler på Tether og liker å bruke den mest flytende og stabile stablecoin,“ var Paolo Ardoino, Chief Technology Officer hos Tether, sitert i en pressemelding. Selskapet hevder at alle bånd er støttet 100% av sine reserver, men gir ikke ytterligere informasjon om sine reserver. (Lær mer: Tenk deg at regulatorer stenger tether ned – Hva skjer med Bitcoin?)

Nye nyheter

Den totale mengden eter låst i Ethereum 2.0-innskuddskontrakten har nesten nådd USD 1 milliard siden den ble lansert i begynnelsen av denne måneden, ifølge data fra Etherscan. I skrivende stund (14:20 UTC) var omtrent ETH 1 544 289 låst på Ethereum 2.0, for tiden verdt 982 millioner USD.

Blockchain nyheter

Sør-Koreas KEB Hana Bank er satt til å bygge en blockchain-drevet eiendomsplattform etter å ha fullført en avtale med to startups som spesialiserer seg på digitalisert eiendom. Per Daehan Kyungjae, KEB Hana har signert et avtalsavtale med et firma som heter Ttokaebi Saesang (også kjent som Duse), som driver den største plattformen for direkte eiendomstransaksjoner i Sør-Korea, samt Aptner, et selskap som tilbyr smarte hjemmetjenester til rundt 1 million hjem i landet. Bedriftene planlegger å lage en ny plattform som vil være „skreddersydd for endrede krav i eiendomsmarkedet.“